Unkić: Zvijezda je interesantna investitorima, spas sporta je u privatizaciji

Mnogo promjena doživjela je Zvijezda iz Gradačca tokom ljetnog prelaznog roka. Kako u igračkom kadru, tako i u strukturama kluba, pa su na Banja Ilidži vrijedno radili.

Nisu se obazirali na negativne komentare, svjesni da će rad donijeti rezultate. Na čelo kluba došao je Almir Unkić, a Zvijezda je trenutno trenutno trećeplasirana momčad lige sa samo dva boda zaostatka za vodećim Veležom.

Tim povodm za SportSport.ba je govorio Unkić koji nije krio zadovoljstvo zbog sjajnog otvaranja sezone kluba sa Banja Ilidže, ali govorio je i o planovima kluba za budućnost, te odnosu sa navijačima.

“Po završetku sezone ostali smo bez gotovo cijelog tima. Uspjeli smo za kratko vrijeme dovesti i potpisati kvalitetne igrače, kao i trenera. Vrijedno rade, start sezone je dobar i nadam se da ćemo u nastavku sezone biti još bolji”, priča Unkić.

Svjestan je vaznosti funkcije koje je preuzeo.

“Biti predsjednik Zvijezde je zaista velika čast, velika odgovornost i obaveza. Zvijezda je poznata po dobroj organizaciji, gostoprimstvu, a tako će biti i u buduće”.

Posebno ga raduje sjajan odnos sa navijačima.

“Naši navijači i simpatizeri su uvijek bili 12. igrač kluba. Mi imamo veliki respekt prema njima i oni su dio kluba. Prate nas i na gostujućim utakmicama i naša su velika podrrška, te sa njima imamo korektan odnos. Na kraju svi želimo jaku Zvijezdu”.

Nedavno su u Gradačcu donijeli odluku o izmjeni statuta kluba. Tako će svaki član Skupštine morati da uplati pristupnicu koja iznosi 1.000 KM. Planovi za razvoj kluba su mnogo veći, što potvrđuje i sam Unkić.

“Smatramo da je za sport u BiH spas u privatizaciji klubova. Zvijezda kao klub je interesantna investitorima, prije svega jer smo zdrava sportska sredina, imamo armiju navijača, solidne uslove i sigurno da ima onih koji bi investirali u sve to”.

Rezultat nije imperativ Zvijezde u novoj sezoni.

“Najvažnije je stabilizacija kluba. Smatramo da možemo imati dobru sezonu, te svi u klubu dajemo makismum kako bi klub i grad predstavili u što boljem svjetlu. Sezona je duga, pa vidjet ćemo”, dodao je za kraj razgovora prvi čovjek NK Zvijezda Gradačac Almir Unkić.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *