Uživajte u Miholjskom ljetu još nekoliko dana, a onda slijedi promjena

VREMENSKA PROGNOZA Federalni hidrometeorološki zavod

Kiša se očekuje tokom noći na srijedu

 

Danas prije podne na području Krajine, sjeveru zemlje, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove bit će magle. U cijeloj Bosni sunčano vrijeme u drugoj polovini dana. Sutra u Hercegovini sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva na podučju Krajine, sjeveru zemlje, po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i uz riječne tokove biće magle. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Povećanje oblačnosti se očekuje krajem dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do stepeni.

7 thoughts on “Uživajte u Miholjskom ljetu još nekoliko dana, a onda slijedi promjena

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *