Uživo / Ratno stanje na ulicama Beograda: Policija dolazi s oklopnim vozilima, demonstranti postavljaju barikade

Demonstracije u Beogradu koje su počele iza 18 sati eskalirale su oko 20:15 kada su poletjele baklje i kamenice prema policiji ispred Skupštine Srbije, a policija je uzvratila suzavcima. Hiljade nezadovoljnih građana drugu noć zaredom protestuje u Srbiji. Događaje iz minute u minutu pratite na portalu Klix.ba.21:01 – Sve više oklopnih vozila s velikim brojem Žandarmerije dolazi ispred zgrade Predsjedništva i Skupštine Srbije. Među demonstrantima ima i djece pa mole policiju da ne ispaljuju više suzavce iako oni to ne uvažavaju, te kako javlja reporterka N1 Srbija namjeravaju ponovo rastjerati njima prisutne.

20:55 – Na Trgu Nikole Pašića s jedne strane fontane gore kontejneri i stižu i oklopna vozila.

20:54 – Ispred Skupštine Srbije je ponovo bačen suzavac i kordon policije kreće u juriš, potiskuju demonstrante, a kamenje se i dalje baca na njih. Policija na konjima je potisla demonstrante i iz Pionirskog parka.

20:53 – Poluoklopna vozila i džipovi su stigli ispred Narodne Skupštine, demonstranti su rastjerani. Kod oglasnih panoa je došlo do nagomilavanja ljudi i padali su jedni preko drugih i dok su tada bespomoćno ležali policijha ih je opkolila i tukla ih pendrecima. Tu su i vozila Hitne pomoći. Reporteru N1 Srbija je jedan od demonstranata rekao da je taj postupak “iživljavanje nad ljudima”. Ima mnogo povrijeđenih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *