Vandalizam i divljaštvo na stadionu “NADO” u Vučkovcima

Vandalizam i divljaštvo na stadionu “NADO” u Vučkovcima

FK “Jedinstvo 1952” suočava se već duže vrijeme sa divljaštvom i vandalizmom nekih nevaspitanih mladića i djevojaka. Mjesto za zadovoljenje svojih gnusnih, nečasnih i prljavih potreba našli su na stadionu NADO Vučkovci.

Stadion NADO je sportski objekat i na njemu treba da se okupljaju sportisti, kojih hvala bogu u našem selu ima dosta. Nažalost manja grupica loše vaspitanih mamaka iz dana u dan svojim vandalskim postupcima nanose materijalnu štetu na našem stadionu. Razbijaju stolice, skidaju i razbijaju stolice tribina, razbijaju flaše od popijenih alkoholnih pića i iste bacaju u teren, ostavljaju za sobom ogromne količine smeća, rade i druge radnje koje normalnom čovjek nikada ne bi na um padale (alkohol, droga, nargilanje).. kao što je poznato FK je neprofitna organizacija, koja postoji zahvaljujući ljudima dobre volje, koji svojim radom i donacijama, dobrovoljnim prilozima sve to rade da bi mladi imali gdje da se bave sportom.

Uprava kluba je odlučna da ovome stane u kraj. Već je stupila u kontakt sa PU Gradačac, te će i zvanično uputiti dopis da se zaustavi ovo divljaštvo. I sami članovi uprave aktivno će se uključiti na identifikaciji počinioca ovih gnusnih djela. Uskoro će na stadionu i zvanično biti postavljeni znakovi zabrane korštenja objekata stadiona u vansportske aktivnost i svi oni koji to ne budu poštivali bit će sankcionisani, a sva prouzrokovana šteta po kratkom postupku namirena.

U posljednje tri godine svjedoci ste niza projektat realiziranih na stadionu (uređenje samog terena, izgradnja zaštitne mreže iza golova, izgradnja platforma na ulazu svalčionice, nabavka, nove kosačice.. mašine za pranje veša, izgradnja saune i fitnes sale, uskoro početak izgradnje ograde i klupa za rezervne igrače).

Kome je ovo napravljeno? Vama mladima i umjesto da štitite vi to razbijate. I sve je ovo urađeno zahvaljujući grupi ljudi koji vole svoje selo, koji vole svoj klub i koji omladino vole vas. Ako ne možete pomoći, nemojte ni odmagati, a pogotovo nepotrebnu štetu činiti.-objavljeno je na facebook stranici kluba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *