Vanredna stanja: Nekoliko gradova u BiH ostalo bez struje

 

Vanredna stanja: Nekoliko gradova u BiH ostalo bez strujeIzvor: Facebook

U Kneževu je zbog posljedica nevremena i jakog vjetra proglašeno vanredno stanje i prekinuto redovno snabdijevanje električnom energijom, rekao je Srni načelnik opštine Goran Borojević.

Borojević je rekao da je vjetar rušio stabla i da električne energije nemaju više od 30 sati.

“Pitanje je kada će doći struja. Prema našim informacijama, radnici elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove na dalekovodima”, naveo je Borojević.

On je rekao da je nastava u lokalnoj osnovnoj školi prekinuta, te da su skraćeni časovi u Srednjoškolskom centru.

Prema njegovim riječima, uklonjena su srušena stabla koja su blokirala put Kneževo-Banjaluka.

“To smo uspjeli uz pomoć preduzeća koje održava puteve, Civilne zaštite i privrednika. Međutim, i dalje postoji rizik od padanja stabala, pa smo u pripravnosti”, napomenuo je Borojević.

On je dodao da je jak vjetar uzrokovao i mnogo oštećenja na objektima, te da će u narednom periodu biti više informacija o šteti.

“Poruka stanovnicima je da budu strpljivi, jer nadležne ekipe rade na otklanjanju kvarova i blokada”, rekao je Borojević.

On je dodao da je snabdijevanje vodom u Kneževu, za sada, uredno.

SNIJEG U FOČI PONOVO ISKLJUČIO STRUJU

Veliki dio opštine Foča je bez struje, a kvarove je izazvao snijeg koji je padao prethodnog vikenda, potvrđeno je u fočanskoj “Elektrodistribuciji”.

Bez napona je dalekovod “Buk Bijela” koji strujom napaja sva sela od Buk Bijele do Tjentišta i Vrbnice, kao i dalekovod “Čelebići”, zbog čega je bez struje veliki broj sela na području od Zavaita do Čelebića.

Struju nemaju ni stanovnici na području Miljevine, zatim Kozje Luke, Trnovače, Kuta i Baljevog polja.

Električari su juče uspjeli da saniraju kvarove na dalekovodu “Kmur”, te da obezbijede struju za Brod na Drini.

Električne energije nestajalo je i u Lazarevu, ali je kvar brzo saniran.

Kao i početkom prošle sedmice, kvarove su izazvali težak snijeg i oborena stabla, a radnici “Elektrodistribucije” su na terenu i ulažu velike napore da osposobe dalekovode.

Također, kompletno područje opštine Han Pijesak od sinoć je bez električne energije zbog nestanka struje na dalekovodu Zalukovik usljed snježnog nevremena, rekla je šef opštinskog Štaba za čišćenje lokalnih puteva Zora Gašević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *