AktuelnoIzdvojeno

VELIKI DIO BiH OSVANUO SA SNIJEGOM I MINUSIMA

IDEALNO ZA SKIJANJE

Jutros je najhladnije bilo na Bjelašnici gdje je temperatura u sedam sati bila -11 stepeni. Visina snježnog pokrivača na vrhu ove planine iznosi 19 centimetara.

Kako je saopćeno iz KJKP ZOI'84, danas su u funkciji liftovi BX i K1, a za ljubitelje noćnog skijanja staze će biti otvorene od 18:30 do 21 sat.

Na Jahorini je izmjereno -6 stepeni, a visina snijega iznosi 20 centimetara. Već nekoliko dana aktivirani su topovi za osnježivanje kako bi ljubitelji zimskih sportova uživali u snježnoj čaroliji.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom. U sjevernim područjima Bosne je moguća kiša. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni će biti slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima sjeverni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 8 stepeni.

Prema prognozi Accuweathera, na Bjelašnici se očekuje dnevna temperatura do -12 stepeni, a na Jahorini do -4 stepena, bez snježnih padavina.

20 thoughts on “VELIKI DIO BiH OSVANUO SA SNIJEGOM I MINUSIMA

Comments are closed.