Veliki infrastrukturni projekat općine Gradačac

Potpisan je ugovor za izgradnju prve faze kanalizacione mreže u sjevernom dijelu općine Gradačac!

Izgradnja kanalizacione mreže planirana je u mjesnim zajednicama: Škorići, Vida I i naselju oko jezera Hazna, Centar – naselje oko Doma zdravlja, Bagdale, naselje između Škorića i Sibovca i Sibovac. Ukupna dužina kanalizacione mreže koja se planira izgraditi je 16.407 m. Ukupna vrijednost planiranih radova je cca 3.500.000 KM. Navedeni projekat je rezultat potpisanog Sporazuma sa Češkom razvojnom agencijom koja će sufinansirati projekat, odnosno donirati opremu u iznosu od cca 1.100.000 EUR.

Danas potpisani Ugovor, predstavlja implementaciju prve faze projekta odnosno izgradnju kanalizacione mreže u MZ Škorići. Vrijednost potpisanog ugovora koji se finansira se iz budžeta Općine Gradačac iznosi 239.991,57 KM.

Izgradnja kanalizacione mreže u MZ Vida I i naselje oko jezera Hazna, MZ Centar – naselje oko Doma zdravlja i MZ Bagdale, ukupne dužine 6.913 m, predstavlja drugu fazu projekta. Planirano je da su u toku iduće sedmice objavi javna nabavka za odabir najpovoljnijeg ponuđača. Implementacije treće faze projekta, planirana je za početak 2019.godine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *