Villa Dinarica, novi biser Jahorine

VILLA DINARICA smještena je na Jahorini, u neposrednoj blizini staze Ogorjelica i 50m od gondole na nadmorskoj visini od 1564m. Funkcionalno objekat je podijeljen na javni i privatni dio, te samim tim otvoren parterom prema saobraćajnici i okolnim sadržajima. Restoran i spa sa pogledom na šestosjed imaju izuzetan položaj i pristupačnost svim posjetiocima Jahorine.

U privatnom dijelu objekta nalaze se stanovi, koji su većinom dvostrano orijentisani, iznimno funkcionalni sa svega 25 – 55 m2, a dispoziciono riješeni kao studio apartmani, te stanovi sa jednom i dvije spavaće sobe.

Atraktivnost lokacije istaknuta je savršenim proporcijama na fasadi, modernim materijalima i visokim standardom kako u dizajnu, tako i izvođenju koje je planirano 2021. godine.

Vrhunski kvalitet izgradnje i karakterističan dizajn

Tim koji stoji iza cjelokupnog projekta, na čelu sa investitorom New Age Performance Invest Company – NAP, iz BiH, je sinergičkim pristupom definisao cijeli identitet objekta.

Želja investitora je vrhunski kvalitet izgradnje, ali i karakterističan dizajn. Stoga su okupljeni timovi imali zadatak da kreiraju izgled objekta, ali i cijeli koncept koji će zasigurno biti prepoznatljiv kako lokalno, tako i regionalno.

Svojevrsni izazov

Arhitektonski projekat je osmišljen od strane brenda ‘Stilistica’ by IKONIK.group na čelu sa arhitekticom Mersihom Karić, zadužene i za inženjering projekta, ali i dizajn enterijera. U skladu sa već definisanim standardom, koji arhitektica slijedi u svojim prethodnim projektima, ovaj dizajn je prihvatila kao svojevrsni izazov, jer 47 stanova smještenih unutar zahtjevne građevinske markice, te prestižna lokacija, već su predefinisali i postavili kao obavezu detaljnu analizu i veoma atraktivan izgled.

Materijalizacija objekta u eksterijeru i entrijeru je, prema riječima arhitektice, premium kvalitete, što se može zaključiti i iz prikaza eksterijera objekta i dva karakteristična stana.

Arhitektura VILLA DINARICA-e je oblikovno segmentirana u više manjih struktura, ali naglašena u vertikalnom smislu kao i okolina u kojoj je smještena. Enterijeri su utopljeni u drvene teksture, sa fokusom na pogled prema okolini i ugodan luksuzni ambijent.

Sofisticiran i savremen koncept življenja na planini

Kako bi se objekat adekvatno prezentirao u medijskoj kampanji, kompanija Italic studio čiji su dizajneri težili ka nazivu lokalnog karaktera, koji odražava pripadnost prostoru, te na svojevrstan način su identitetom definisali sofisticiran i savremen koncept življenja na planini.

Sa osam stanova po etaži, dvostranom orijentacijom, izuzetnim dizajnom i pratećim sadržajima, VILLA DINARICA će uskoro biti dio jahorinske priče, otvoriti vrata svim potencijalnim vlasnicima stanova, ali i onima koji žele uživati luksuznom spa i restoranskom ambijentu.

Kako bi što vjernije prikazali mogućnosti ovog projekta, kupci će imati mogućnost pogledati detaljne realistične prikaze i opise stanova, te rezervisati stanove na stranici:

www.villadinarica.com.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *