Vlada TK pokušava prijetnjama ušutkati i spriječiti slobodu govora i mišljenja

Vlada TK vs.(protiv) zastupnika Mahira Mešalića i Borisa Krešića!

Sinoć je Vlada Tuzlanskog kantona izdala Saopštenje za javnost u kome pokušavaju prijetnjama “nadležnih organa” ušutkati i spriječiti slobodu govora i mišljenja baveći se statusima na društvenim mrežama nas, zastupnika Demokratske fronte u Skupštini TK kao opozicije!

Ne možete, dame i gospodo iz Vlade TK pendrekom na virus, građane i opoziciju. Ne ide to tako.


Jasno vam proučujem: Nećete nas ušutkati! I molim vas da ne gubite dragocjeno vrijeme, radite svoj posao, prestanite se baviti politikanstvom i “facebook statusima” u ova teška vremena!

Mi smo tu, jer su nas građani birali a to što se mi vlastima i ministrima u Vladi TK ne sviđamo, baš nas briga! Mislio sam da ste sinoć radili na Planu vakcinacije, prevenciji širenja COVID-a, nabavkama vakcina, opreme za Domove zdravlja i bolnice ali to je izgleda za vas naučna fantastika.

Zato ste, kao Vlada TK pisali Saopštenje za javnost protiv nas, u gluha doba, u kojem niste znali ni naslov pravilno napisati. Evo da vam i tu pomognemo, ne piše se “Saopćeje” već Saopćenje! Ako ne znate raditi, a izgleda da pojma nemate i treba vam pomoć, rado ćemo vam mi iz opozicije pomoći.

Pošto “oraha u džepovima” nemamo i čisti smo pred zakonom i građanima, možete nas privoditi, maltretirati, prijetiti, ali nam ne možete zabraniti da iznosimo istinu javnosti. I na kraju, vidite da nemamo medija a ni novca kao vi da plaćamo saopćenja, botove, zato nam ostaju samo društvene mreže te vas iskreno pozivamo da nastavite pratiti naš rad, možda nešto i naučite.

Facebook Mahir Mešalić

8 thoughts on “Vlada TK pokušava prijetnjama ušutkati i spriječiti slobodu govora i mišljenja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *