Vozači oprez: Ugažen i raskvašen snijeg na većini puteva u BiH

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad zbog sniježnih padavina na snazi je ograničenje brzine na 80 km/h, dok je na dionici Sarajevo zapad – Tarčin brzina ograničena na 60 km/

 

Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ovoga jutra ima na većini puteva u našoj zemljI, a posebno na dionicama u višim predjelima.

Izdvajaju se putni pravci Sarajevo – Tuzla, Sarajevo – Doboj, Bihać – Bosanski Petrovac, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje, Vlasenica – Han Pijesak, Turbe – Banja Luka i Teslić – Kotor Varoš, kao i puteve na području Livna, Bosanskog Grahova, Drvara i Glamoča.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever – Sarajevo zapad zbog sniježnih padavina na snazi je ograničenje brzine na 80 km/h, dok je na dionici Sarajevo zapad – Tarčin brzina ograničena na 60 km/h.

Na putnom pravcu Livno – Kupres dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose. Zbog niskih temperatura upozoravamo i na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i podsjećamo da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na magistralnom putu Zenica – Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *