Vrijeme danas i stanje na cestama

Vrijeme danas

Prijepodne sunčano, tokom dana pojava oblačnost. Jutarnja temperatura 12°C, poslijepodne djelimično oblačno i oblačno sa mogućnošću grmljavine i pljuskova. Maksimalna dnevna temperatura 23°C.

OPŠTE INFORMACIJE

Stanje na cestama 18. 05. 2019. u 21 : 30 sati

Zbog kiše koja pada kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Skrećemo pažnju i na odrone kamenja ili zemlje na kolovoz.

Na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su sanacioni radovi na dionicama M-18 Olovo-Kladanj i M-1.8 Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Od ponedjeljka 20.05. zbog izvođenja sanacionih radova, obustavit će se saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *