VRIJEME SE MIJENJA, SA LOŠEGA NA GORE…: Donosimo prognozu vremena do narednog četvrtka

Jutros pretežno sunčano vrijeme, po kotlinama centralne i istočne Bosne s maglom i niskom naoblakom

 

U ostatku dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima ponegdje u Hercegovini sa slabom kišom, a na jugozapadu Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom. U večernjim satima jaki udari juga u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -8 do 5, a dnevne od 3 do 12 °C.

U ponedjeljak u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini se očekuje kiša. Prijepodne u Krajini kiša, a u zapadnim područjima Bosne kišom i susnježica. U ostatku dana u većem dijelu Bosni s kišom i susnježicom, koja će postupno prijeći u snijeg. Obilnije padavine se očekuju u zapadnim područjima Bosne, na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od -2 do 10, a dnevne od 2 do 12 °C.

 

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini ponegdje sa slabom kišom. U Krajini, centralnim i zapadnim područjima Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom.  Jutarnje temperature od -4 do do 8, a dnevne od -1 do 11 °C.

U srijedu  pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Hercegovini slaba kiša. U Krajini i zapadnim područjima Bosne povremno sa slabom susnježicom ili kišom. Jutarnje temperature od -6 do 7, a dnevne od 0 do 10 °C.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *