Vučić i Grabar Kitarović stigli u Mostar (FOTO)

Njih su u Uredu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH dočekali članovi Predsjedništva BiH Dragan Čović, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović.

Vučića su na mostarskom aerodromu dočekali ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i glavni savjetnik grada Mostara Radmila Komadina.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Drgan Čović objavio je fotografiju sa trilateralnog sastanka u Mostaru na kojem učestvuju članovi Predsjedništva Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“U toku trilateralni sastanak BiH, Hrvatske i Srbije u Mostaru. Dijalog je ključan za pomirenje. Nadamo se da ćemo se pridružiti Hrvatskoj u EU do 2025. godine”, naveo je Čović.

 

 

Prema Protokolu, nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa Vučićem i Kitarovićevo, trebao bi da uslijedi sastanak članova Predsjedništva, Vučića i Kitarovićeve sa šefovima diplomatije BiH Igorom Crnadkom, Srbije Ivicom Dačićem i Hrvatske Marijom Pejčinović Burić.

Ovaj sastanak trebalo bi da bude održan u hotelu “Mepas”, od 13.45 do 14.15 sati.

Za 14.20 sati predviđeno je zajedničko fotografisanje članova Predsjedništva BiH i predsjednika Srbije i Hrvatske, a potom će uslijediti obraćanje medijima članova Predsjedništva BiH, Kitarovićeve i Vučića.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *