Vučić najavio ublažavanje mjera u Srbiji

“U KORAK S EVROPOM” 

Vučić najavio ublažavanje mjera u Srbiji: Od utorka se otvaraju radnje, u maju kafići

“Sve druge radnje su predviđene da se otvore 27. aprila naravno ako sve bude kako treba sa koronom, ukoliko se nešto promijeni povućićemo ove ublažene mjere. Ne mogu da kažem da li virus slabi, a bolji rezultati su posljedica veće discipline i da se ide na ublažavanje mjera”, rekao je Vučić.

Frizerski, saloni ljepote, teretane, njihovo otvaranje će prema njegovim riječima biti iza 27. aprila, ali mora postojati posebna zaštita.

“Za hotele, banje, međugradski saobraćaj, restorane i kafiće, otvaranje ide nakon 4. maja. Ali ćemo morati da napravimo distancu u restoranima, ide i ljepše vreme, što nam ide na ruku”, rekao je Vučić.

Na pitanje ima li mjesta opuštanju, predsjednik Srbije je rekao da bi svako opuštanje moglo skupo da nas košta.

“Ono što je za nas bitno i o čemu smo pričali sa ljekarima je ublažavanje mjera. Mi moramo da uđemo atletkim izrazom u “pucanj” sa drugim zemljama. Prva mjera će biti skraćenje policijskoj sata, umjesto od 17, bit će od 18 sati. Što se tiče penzionera, oni će imati od 18 sati do 01 pola sata da prošetaju, a sami će moći da izaberu u koje vrijeme”, rekao je predednik Srbije za TV Pink.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *