Vučić: Nosio sam kišobran, pušku su mi montirali; Šešelj: Vučić je bio dobrovoljac na Jevrejskom groblju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji Ćirilica na TV Happy osvrnuo se na optužbe da je bio snajperista sa sarajevskih brda tokom rata devedestih, kao i da je nosio piva svom bivšem šefu, lideru radikala i osuđenom ratnom zločincu Vojislavu Šešelju poručivši kako se radi o lažima protiv njega.

– Gotovo deset i po godina sam na vlasti, nikada nijednu ružnu riječ nisam rekao o Bošnjacima – rekao je Vučić i dodao da su sa druge strane oni izmislili da je bio snajperista tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

– Oni su me nazivali snajperistom sa brda, onda su mi u montaži stavljali umjesto kišobrana pušku. Sve su izmislili. U fotomontaži su mi stavili pušku, a nosio sam kišobran. To je kačila čak bivša hrvatska premijerka na Twitteru – rekao je Vučić.

Govorio je i o čuvenoj fotografiji na kojoj nosi gajbu pive za bivšeg šefa.

– Izmislili su, kao što su izmislili i to da sam nosio Šešelju pivo. Nosio sam izborni materijal, a ne bi me bilo sramota i da jesam – kazao je on.

Vučić se ratne 1995. godine pozdravio sa Vojislavom Šešeljom na položajima iznad opkoljenog Sarajeva, a u rukama je držao automatsku pušku, pokazuje to i snimak, objavljen prije nekoliko godina.

Šešelj je te godine obilazio srpske borce koji su držali Sarajevo u okruženju, a na snimku koji to prikazuje pojavljuje se i Vučić naoružan automatskom puškom.

Tokom jednog svjedočenja u Hagu Šešelj je izjavio da je Vučić bio dobrovoljac Srpske radikalne stranke kod Slavka Aleksića na Jevrejskom groblju u Sarajevu, a nakon objavljivanja ovog snimka postavljalo se, a i danas se postavlja pitanje je li Vučić tokom rata pucao po glavnom gradu BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *