Zanimljiva fotografija iz Kerepa: S koliko metara se izvodi jedanaesterac?

Čini se da nije na propisanoj udaljenosti?

Veliku pažnju izazvao je jučerašnji općinski derbi između Slobode i Omladinca u Kerepu.

Mnogi Gradačačani su na stadionu u Kerepu prisustvovali uzbudljivoj nogometnoj predstavi, a prema nekim procjenama na ‘tribinama’ je bilo više od 1.000 gledatelja, što je nezamislivo za duel niželigaša u okviru Kantonalne lige Tuzlanskog kantona.

Sloboda je slavila s 3:1 i preuzela vrh tabele, ali gosti iz Mionice tvrde da su u Kerepu imali veliku pomoć sudija, pa je tako dosuđen i jedan kontroverzan penal.

No, još je kontroverznija situacija koja se može vidjeti na fotografiji koju nam je poslao jedan čitatelj.

Dok se igrač domaće Slobode priprema izvesti penal, čini se da je bijela tačka na nepropisanoj udaljenosti. Iako bi lopta trebala biti “na kreču” 11 metara od linije gola, čini se da to u Kerepu nije slučaj.

Kada se uzme u obzir da je šesnaesterac dug 16 metara, te sami razmak linija od peterca do šesnaesterca, dolazi se do zaključka da je lopta postavljena “koji metar” bliže golu nego što bi trebalo.

Priča o “skraćenom penalu” u Kerepu nije nova, ali svakako bi trebalo da se neko pozabavi tim pitanjem i da možda konačno jedanaesterac bude udarac s 11, a ne sa 10, 9 ili čak i manje metara.

Kako god, penal u Kerepu, barem na ovoj strani terena, djeluje kao zicer i skoro nemoguće ga je promašiti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *