Završeni su radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Industrijskoj zoni

Završeni su radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Industrijskoj zoni

Ovih dana završeni su radovi na izgradnji nove saobraćajnice u Industrjskoj zoni II. Radi se o saobraćajnici (Krak 11) u Poduzetničkoj zoni dužine 266m a ukupna vrijednost radova je 372. 466 KM. Saobraćajnica se sastoji od dvije saobraćajne trake i trotoara za pješake. Također rekonstruisan je i most koji povezuje lokalne puteve za Sibovac i Škoriće kao i KRAK 11.

Stavljanjem u funkciju ovog dijela Industrijske zone bit će omogućen normalan pristup budućim privrednim subjektima unutar ove zone te će se na taj način steći bolji uslovi za razvoj poduzetništva na području grada Gradačac a samim tim i stvaranjem novih radnih mjesta.

Grad Gradačac je već uspješno aplicirao ( sredstva namjenjena za 2019. ) na javni konkurs Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za izgradnju poduzetničkih zona. Radi se o nastavku uspostave i opremanja ove industrijske zone putnom saobraćajnicom  s projektom „ Izgradnja nove saobraćajnice „KRAK 7„. Ova vrsta projekata se sufinansira s najmanje 30 % i gradskog budžeta za koju je Grad Gradačac osigurao 34,01% sredstava.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *