BiHTOP VIJEST

ŽESTOKA REAKCIJA NIKŠIĆA IZRAELCU KABIRIJU:

Bahato ponašanje prema gradonačelnici glavnog grada i izlaganje svojevrsnom psihičkom zlostavljanju je nedopustivo, kaže Nikšić

Potpredsjednik SDP-a Nermin Nikšić podržao je svoju stranačku kolegicu i gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić. Ona je, podsjećamo, prekjučer podnijela prijavu Federalnoj upravi policije protiv Amira Grossa Kabirija, generalnog direktora Aluminija, zbog višemjesečnog uznemiravanja putem društvenih mreža.

Nikšić je poručio kako niko ne bi smio biti iznad zakona, bez obzira na to koliko je bogat. 

– Pozivam nadležne organe da bez odlaganja istraže prijetnje i kontinuirane pritiske kojim je gradonačelnica Sarajeva i potpredsjednica SDP-a BiH, Benjamina Karić bila izložena od g. Amira Kabirija.

Nedopustivo je da bilo koji pojedinac, a naročito strani državljanin, prijeti i vrijeđa jednog dužnosnika Bosne i Hercegovine zbog političkih stavova. Takvim pojedincima se mora staviti do znanja da nisu iznad države i vladavine prava, neovisno o njihovom ličnom bogatstvu.

Bahato ponašanje prema gradonačelnici glavnog grada i izlaganje svojevrsnom psihičkom zlostavljanju je nedopustivo i predstavlja uvredu svim građanima glavnog grada i Bosne i Hercegovine.

G. Kabiri bi se trebao naučiti učtivom ponašanju u zemlji u kojoj je gost. Trebao bi znati da je Bosna i Hercegovina zadnje mjesto na kojem može računati na šutnju ili uzmicanje onda kada drugi nasrnu na njene institucije i njen politički suverenitet, izjavio je Nikšić.