ŽESTOKE REAKCIJE IZ SDA

Četničko divljanje u Potočarima i Višegradu predstavlja izljev mržnje ohrabren posljednjim nizom izjava zvaničnika entiteta RS u kojima se na najprimitivniji način negira genocid u Srebrenici, saopćeno je danas iz Stranke demokratske akcije.

”Puštanjem četničke muzike na kapijama mezarja u Potočarima, šovinisti su ponovo ukaljali obraz i pokvarili proslavu Božića svim čestitim pravoslavcima i Srbima, te su na sramotu i samom Kristu koji je ljudskom rodu donio poruku mira, dobrote i praštanja.

Tražimo od vlasti u entitetu RS da poduzmu adekvatne mjere u vezi sa ovim incidentima, koji predstavljaju narušavanje sigurnosne situacije i direktnu prijetnju bošnjačkim povratnicima”, saopćeno je iz SDA.

Badnje veče i ove godine u Srebrenici, podsjećamo, nije proteklo mirno. Gradom, ali i pored Memorijalnog centra u Potočarima gdje su sahranjene žrtve genocida, prošla je kolona uz glasno puštanje četničkih pjesama. U Višegradu, je također, bilo provokacija – defile Ravnovorskog pokreta uz pucnje i četničke pjesme.

8 thoughts on “ŽESTOKE REAKCIJE IZ SDA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *