Amir Klopić, vojnik Zvijezde

Red, rad i disciplina je ono čega se drži Amir Klopić, pomoćni trener prvog tima NK Zvijezda Gradačac. Nogometni radnik sa bogatim iskustvom ujedno je i trener juniora NK Zvijezda Gradačac sa kojima je zauzeo prvo mjesto juniorske omladinske lige BiH grupa A sjever, i koji su pod njegovim vodstvom ostvarili osam pobjeda i samo jedan neriješen rezultat.

Rođen je 05.07.1959.godine i potiče iz nogometne porodice, karijeru kao golman počinje u FK Mladost Sibovac. Branio je još u FK Omladinac, NK Zvijezda, NK Dinamo Turić, da bi i  pored brojnih ponuda karijeru završio u OFK Mionica 85.

Poslije završetka golmanske karijere osnovao je Š.F. OFK Mionica 85, vlastitim sredstvima i bez članarina uspjeva okupiti 50-ak mališana sa kojima je ostvario zapažene rezultate, neki od tih dječaka danas nastupaju za poznate klubove.

Dva puta je vodio seniorsku ekipu OFK Mionica 85, nakon čega 2004. stiže poziv NK Zvijezda Gradačac gdje Klopić preuzima rad sa pionirima. Mnogi su bili skeptični ali radom i disciplinom u sezoni 2006/07. sa pionirima uspijeva osvojiti mnoge domaće i međunarodne  trofeje. Generacija 1993/94. godište osvojila je drugo mjesto u BiH. Vodio je takođe i kadete i juniore, najveći uspjeh je imao sa juniorima sa kojima je dva puta osvojio kup NSTK.

U seniorskoj ekipi Zvijezde kao pomoćnik radio je sa mnogim trenerskim imenima kao što su Petar Šegrt, Nedim Jusufbegović, Nermin Šabić i sada Mile Lazarević.

Ovaj nogometni radnik i “vojnik” NK Zvijezda nosilac je UEFA B i A licenci.

-Za svoje uspjehe zahvalio bi se upravi, igračima i trenerima sa kojima sam radio, navijačima, publici i onima koji su bili protiv mene jer su mi dali još veći motiv za radom. Posebno sam zahvalan svojoj porodici koja je uvijek uz mene. Hvala i medijima koji su pratili i prate moj rad, i ako ulazim u 60. godinu života osjećam da još dosta mogu pružiti.- rekao nam je na kraju Amir Klopić.

Gradačački glas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *