Bursać odgovorio Vučiću: Tvoj Beograd je granatom u jednom danu pokidao veze, sinapse, tetive, kosti i mišiće sa Tuzlom

Poznati banjalučki novinar i kolumnista Dragan Bursać putem svog Facebook naloga prokomentarisao je izjavu predsjednika Srbije Aleksandara Vučića, koji je govoreći o autoputu Beograd – Sarajevo kazao: ‘Tuzla i Tuzlaci su nekako uvijek naginjali više Beogradu i Srbiji, ali smo tu nit nekako uspeli da izgubimo nakon sukoba 90tih.’

Kako li se samo izgubila ta nit? Morao ju je neko prekinuti i surovo pokidati. A taj neko je bio monstrum koji je sa skupštinske govornice izgovorio rečenicu – Ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana!

 

Taj neko se zove Aleksandar Vučić. Taj neko je šapom i kapom, tijelom i repom podržavao i pomagao onaj režim koji je dva mjeseca prije izgovorene rečenice pobio tuzlansku mladost na Kapiji. Taj neko se zove Aleksandar Vučić.

Taj neko i dan danas iz budžeta podržava svaku onu hulju, što kaže da su se Tuzlaci samogranatirali i samoubili. Taj neko se zove Aleksandar Vučić. Taj Aleksandar Vučić nije ni svjestan koliko Tuzla i Tuzlaci vole i Beograd i Srbiju, jednako kao što nije svjestan težine izgovorene gluposti.

Pa bi tom Aleksandru Vučiću, tom Šešeljevom nosaču gajbi bilo dobro da makar pošalje buket od 71 ruže na Kapiju, ako već sam ne može ili neće da dođe i da vidi kako je to Beograd – njegov Beograd granatom pokidao veze, sinapse, tetive, kosti i mišiće između Tuzle i Tuzlaka, između Tuzle i njene mladosti, samo u jednom danu!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *