Poznato ime na klupi Zvijezde

Vlado Jagodić je 2011. godine sa banjalučkim Borcem stigao do titule šampiona Bosne i Hercegovine
Dvadesetak dana nakon rastanka sa bihaćkim Jedinstvom, trener Vlado Jagodić pronašao je novi posao, i to ponovo u Prvoj ligi FBiH.

Stateg koji je, podsjetimo, fudbalere banjalučkog Borca odveo do šampionske titule 2011. godine, u narednom periodu “komandovaće” fudbalerima Zvijezde iz Gradačca, objavio je danas ovaj klub.

Jagodić je ostavku na mjesto šefa stručnog štaba u Jedinstu podnio polovinom septembra nakon tri vezana poraza, a u klubu ga je naslijedio Senad Repuh.

Ekipu sa stadiona “Banja Ilidža”, Jagodić preuzima od Senada Hadžića, koji je iz privatnih razloga podnio ostavku na tu funkciju.

Osim Borca (kojeg je trenirao u četiri navrata, a posljednji put 2016. godine) i Jedinstva, Jagodić je trenirao i prnjavorski Ljubić, Kozaru iz Gradiške, Čelik, tuzlansku Slobodu i Javor iz Ivanjice, a bio je i selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon devet odigranih kola u federalnom prvenstvu, Zvijezda zauzima deveto mjesto na tabeli uz 14 bodova, sedam manje od lidera, sarajevskog Olimpika.

Debi na klupi Gradačačana Jagodić će imati 12. oktobra na gostovanju Radniku u Hadžićima.

10 thoughts on “Poznato ime na klupi Zvijezde

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *