Čavara čestitao Dan državnosti BiH: Neka nam današnji dan bude nadahnuće u borbi za ravnopravnosti U duhu zajedništva nastavimo graditi

U duhu zajedništva nastavimo graditi demokratsku i naprednu BiH, buduću članicu Europske unije, u kojoj će svi imati jednaka prava i sigurnu budućnost, stoji u čestitki predsjednika FBiH
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je čestitku u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

– U ime Federacije BiH i svoje osobno, svim stanovnicima Federacije BiH i BiH čestitam Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Neka nam današnji dan bude nadahnuće za daljnju borbu za punu ravnopravnost i jednakost svih konstitutivnih naroda, jer Bosna i Hercegovina je zajednička domovina svih nas, istakao je Čavara u čestitki.

Podsjeća da je usvajanjem Rezolucije na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, “koja nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena Bosna i Hercegovina u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost i jednakost svih Srba, Muslimana i Hrvata“.

– U duhu tog zajedništva nastavimo graditi demokratsku i naprednu BiH, buduću članicu Europske unije, u kojoj će svi imati jednaka prava i sigurnu budućnost. Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine! – kaže se u čestitki predsjednika FBiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *