ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI I

Povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u ime organa općine Gradačac i u svoje ime, svim građanima općine Gradačac, i Bosne i Hercegovine upućujem iskrene čestitke.

Posebne čestitke upućujem našim najvećim herojima, braniteljima dugo čuvane suverenosti, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta BiH, i izražavamo vječnu zahvalnost i počasti porodicama onih koji danas više nisu s nama.

Odbrambeno-oslobodilačkim ratom 90-ih godina prošlog stoljeća odbranili smo državu Bosnu i Hercegovinu i očuvali antifašističku tradiciju ZAVNOBiH-a na ovim prostorima, utemeljenu na ovaj dan.

Obilježavanje ovog značajnog praznika treba da potvrdi uvjerenje i nastojanja da nam je konačni cilj demokratska, funkcionalna i moderna Bosna i Hercegovina, članica Evropske unije zasnovana na tekovinama antifašističke borbe svih njenih naroda.

Želim da ovaj značajan datum dočekujemo svake godine u miru, slobodi i još prosperitetnijoj domovini Bosni i Hercegovini, da je volimo, poštujemo, izgrađujemo i čuvamo kao najveću dragocjenost.

18 thoughts on “ČESTITKA OPĆINSKOG NAČELNIKA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI I

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *