Cijena je ‘sitnica’: Uronite u luksuz prve okeanske ‘palače’ od nehrđajućeg čelika

Na šezdesetom po redu godišnjem međunarodnom sajmu brodova Fort Lauderdale, svoju premijeru je doživjela prva ‘vila-jahta’, a ljudi o njoj ne prestaju pričati, piše Fox Bussines.

Ova je ‘jahta’ prva koja je od cijelosti izgrađena od nehrđajućeg čelika, prenosi Tuzlanski.ba. Ima ukupno 836 kvadratnih metara, a cijena joj je prava sitnica – 12 miliona dolara (oko 21,8 miliona KM).

Nekoliko ‘milijardera’ navodno je već izrazilo interes za nju. – Ovu okeansku vilu samo čekamo prodati, interes je velik, samo se moramo odlučiti za najbolju ponudu – kazao je za Fox Bruno Edwards iz Mansion Yachtsa.

Vila je duga 84 metra i može primiti do 149 ljudi. Sadrži prostor za zabavu od 150 kvadratnih metara na prednjoj palubi. Zavirite u ovu okeansku ljepoticu! Ima pet spavaćih soba Pet kupaonica… …i jacuzzi koji može primiti do sedam ljudi.

Jahta leži na hidrauličnim stubovima koji je drže iznad površine vode, dajući privid da pluta po okeanu. Također je eko održiva, ima 72 solarna panela koji mogu proizvesti 15 kW struje. Uprkos svom imenu, ‘Mansion Yacht’ tehnički nije jahta.

tuzlanski.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *