Da li će Vlada TK sutra potvrditi odluku o skraćivanju policijskog sata?

Policijski službenici sa područja tuzlanskog kantona danas su na ulicama upozoravali građane da je policijski sat u gradovima na području TK još uvijek od 21:00 sat.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u FBiH na dan 4.5.2021. godine. Usvojen je i prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, donesene sa rokom važenja od 14 dana, računajući od 6.5.2021 godine. Jednom od naredbi je ublaženo ograničenje kretanje građana na cijelom teritoriju FBiH i ono važi od 23:00 sata uvečer do 5:00 sati ujutru narednog dana, a dozvoljeno je okupljanje ne više od 30 osoba na otvorenom.

Naređeno je vladama kantona, odnosno kantonalnim štabovima ministarstava zdravstva uvođenje restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno općini, uz redovito obavještavanje Kriznog štaba FMZ, saopćeno je danas. Međutim, zabrana kretanja u TK i večeras je nastupila u 21 sat, jer Vlada Tuzlanskog kantona nije danas potvrdila odluku sa federalnog nivoa, a što će vjerovatno učiniti sutra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *