SportSvijetTOP VIJEST

Da se naježiš – Himna Turske usred Njemačke izazvala prizore za pamćenje

Seriju fenomenalnih rezultata fudbalska reprezentacija Turske nastavila je jučer u Berlinu gdje su savladali Njemačku s 3:2. Međutim, ono što se dešavalo na tribinama ostavilo je ljubitelje fudbala u nevjerici. Nijemci su bili totalno inferiorni u odnosu na turske navijače.

Reprezentacija Turske pod vodstvom Vincenza Montelle je već osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, a da će u Njemačkoj naredne godine doslovno igrati domaće utakmice pokazuju jučerašnje scene iz Berlina.

Turska je u prijateljskom meču protiv Njemačke imala ulogu gosta, no ni u jednom trenutku to nije izgledalo tako jer je Olimpijski stadion u Berlinu bio ispunjen navijačima Turske.

Da će Nijemci biti gosti na domaćem terenu znalo se od prve sekunde. Crvena boja prevladavala je na tribinama, a tek kada je počela himna Turske apsolutno sve je bilo jasno.

Većinski dio publike zapjevao je himnu Turske. Nijemci su ostali u čudu, ali i ljubitelji fudbala koji su oduševljeni onim što su vidjeli u Berlinu.

Snimci spadaju u kategoriju onih ‘da se naježiš'…

VIDEO: https://vm.tiktok.com/ZMjKmdr2o/

Treba svakako napomenuti da ove scene nisu preveliko čudo. Više od četiri miliona Turaka živi u Njemačkoj i većina ih je itekako vezana za svoju domovinu.

Nema nikakve dileme da će reprezentacija Turske na Evropskom prvenstvu naredne godine igrati domaće utakmice u Njemačkoj. Navijači su pokazali kako su istinski ludi za ovom selekcijom i njihove utakmice će biti nešto zaista posebno.

Izvor: SportSport.ba


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *