AktuelnoshowbuzzTOP VIJEST

BEOGRADOM ODJEKIVALO: Bosnom behar probeharao…

Dino Merlin očarao Beograđane: U Areni zavladao huk koji će još dugo odjekivati u historiji muzike

Dino Merlin je prvim od ukupno četiri rasprodana koncerta koja će održati u beogradskoj Štark Areni, po ko zna koji put očarao i osvojio srca svih prisutnih.

Davno rasprodana Arena bila je popunjena do posljednjeg mjesta. Doslovno 20.000 ljudi pjevalo je kao jedno, smjenjivale su se suze i smijeh, a gromoglasan huk publike zasigurno će još dugo odjekivati kroz muzičku historiju regiona.

Mjesecima unazad Beogradom je vladala prava “merlinomanija”, za najavljene koncerte tražila se karta više, a Štark Arena je bila premala da primi sve fanove ovog sarajevskog muzičkog virtuoza.

Mnogi od njih danima su čekali pred dvoranom kako bi obezbijedili svoje ulaznice, ali karte su bile razgrabljene dan za danom kako se otvarao novi termin.

Da sa razlogom legendarni kantautor uživa reputaciju najuzbudljivijeg live izvođača na našim prostorima, uvjerio nas je po ko zna koji put još jednim nesvakidašnjim muzičko-scenskim spektaklom.

Kako je Dino Merlin umjetnik koji svaki put iznova donosi nešto novo i ništa ne prepušta slučaju, publika je pored najnovijih hit singlova i omiljenih pjesama iz njegove bogate muzičke karijere, uživo imala priliku da premijerno čuje i neke od dobro poznatih hitova u novom ruhu.

Kao posebno iznenađenje večeri, na prvom od četiri rasprodana beogradska koncerta, ovaj sarajevski muzički čarobnjak počastio je publiku premijerno sa dvije nove pjesme.

“Skoro će zima” nova je balada iz njegove kreativne radionice, a u isto vrijeme objavio je i duet “Ne radujemo se” s beogradskim multiinstrumentalistom Markom Louisom.

“Večeras u svijet šaljemo iskrenu želju za mir radost i sreću svim dobrim ljudima svijeta”, poručio je Merlin.

Produkcija u rangu najviših svjetskih standarda, praćena impozantnim svjetlosnim i specijalnim efektima, uz izrazitu scensku energiju ovog umjetnika, doprinijeli su utisku vrhunske muzičke čarolije po kojoj su prepoznatljivi koncerti ovog slavnog kantautora.