Danas u BiH sunčano vrijeme, za vikend padavine

U nedjelju tokom dana, kiša se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Do kraja dana, padavine se očekuju i ostalim djelovima, a na planinama sa susnježicom ili snijegom.

Jutros je vrijeme u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža temperatura izmjerena je na Sokocu, minus pet, dok je najtoplije bilo u Neumu i Mostaru, deset stepeni, javlja Anadolu Agency (AA).

U Drvaru su izmjerena minus tri stepena, Bugojnu minus jedan, Bjelašnici, Grudama, Jajcu, Sanskom Mostu, Srebrenici i Zenici nula, Ivan Sedlu, Livnu, Prijedoru i Tuzli jedan, Banjaluci, Bihaću, Sarajevu i Širokom Brijegu dva,, Bijeljini tri, Doboju četiri, Stocu pet, a Gradačcu i Trebinju devet stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.
Vjetar u Bosni slab sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20, na jugu do 22 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

U petak se očekuej sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu od šest do 10, a najviša dnevna od 15 do 20, ns jugu i sjeveru do 22 stepena.

U subotu se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana porast oblačnosti. Krajem dana, ponegdje u sjevernim područjima se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu od sedam do 11, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena.

U nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Do kraja dana, padavine se očekuju i ostalim djelovima. Najmanje padavina se očekuje u Hercegovini. Na planinama sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura od tri do devet, na jugu od sedam do 11, a najviša dnevna od sedam do 12, na jugu do 16 stepeni. Tokom noći, doći će do osjetnog pada temperatura zraka, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *