Demokratska fronta: Sve buduće odluke donijeti sa partnerima u BH bloku

SARAJEVO, (Patria) – Demokratska fronta će sve buduće odluke donositi sa partnerima u BH bloku, saopćeno je iz te stranke, nakon današnje sjednice Predsjedništva DF-a.

Predsjedništvo Demokratske fronte na današnjoj sjednici razmatralo je implementaciju izbornih rezultata i izvještaj stranačkih pregovaračkih timova, te dalo uputstva ovim timovima za naredni pregovarački ciklus.

“Na sjednici Predsjedništva donoseni su zaključci: Demokratska fronta će odluke donositi sa partnerima u BH bloku; Demokratska fronta će poštovati izborni legitimitet svih stranaka, a u ovom slučaju posebno stranaka BH bloka, kao što je to slučaj bio u formiranju vlasti u KS. Takvo pravilo treba da važi i za više nivoe vlasti; Pri donošenju budućih odluka, Demokratska fronta će se voditi interesima države i budućeg izbornog nastupa stranaka ljevice”, saopćeno je iz DF-a.

“Konačnu odluku o tome kako dalje donijet će BH blok, a ona, kakva god da bude, mora biti u interesu opstojnosti države i njenih građana”, naveli su iz DF-a.

16 thoughts on “Demokratska fronta: Sve buduće odluke donijeti sa partnerima u BH bloku

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *