DF : SDP-u i Našoj stranci sretno u nastavku saradnje s ljubiteljima Draže Mihailovića

“Mi u DF-u smatramo da gospodin Nenadić posjeduje sve potrebne kompetencije za obavljanje premijerske pozicije, što je dokazao i kroz rad bivše vlade. Mišljenja smo da je politički ispravno da novu vladu Kantona Sarajevo predvodi ličnost koja nije opterećena uskim stranačkim interesima, te da je također politički ispravno u vremenu kada se Sarajevo od strane neprijatelja države proglašava takozvanom ‘džamahirijom’, pokazati da u Sarajevu niko ozbiljan nema problem s tim da na čelu Vlade Kantona Sarajevo stoji Hrvat”, piše u saopćenju za javnost DF-a

Oni navode da za razliku od aktuelnog premijera koji je vješto izbjegavao ustavnu dužnost građanina, odnosno odbranu države, na čelu nove vlade stajati će osoba koja to nije izbjegavala. Time je ispravljena greška aktuelna vlade koja za to nije imala ni mudrosti niti političkog senzibiliteta.

“Ožalošćene iz reda takozvanih građanskih opcija koji nas u DF-u proglašavaju nacionalističkom opcijom, upućujemo na nastavak saradnje sa političkim opcijama (PDP i SDS) koje se nimalo ne ustručavaju u veličanju Draže Mihailovića. Takvi za nas u DF-u nikada neće biti nikakve građanske opcije. Neka sa njima i dalje nastave tvrditi kao što su i do sada tvrdili da za NATO put Bosne i Hercegovine nema konsenzusa”, zaključuju iz DF-a.

2 thoughts on “DF : SDP-u i Našoj stranci sretno u nastavku saradnje s ljubiteljima Draže Mihailovića

 • 10/10/2022 at 12:18 am
  Permalink

  Hello my loved one! I want to say that this post is amazing, great written and come with approximately all vital infos. I’d like to see extra posts like this .

  Reply
 • 22/11/2022 at 2:54 pm
  Permalink

  Some really wonderful work on behalf of the owner of this site, utterly outstanding subject material.

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *