Direktorica Željezničara najavila: Danas predajemo zahtjev za gradnju Juga

Direktorica željezničara Amira Uzunović:

“Južna tribina je najznačajniji prjekat našeg kluba. U junu smo dobili urbanističku saglasnost i počeli smo raditi na građevinskoj. Ako bude sve u redu, danas, a najkasnije sutra ćemo predati zahtjev za gradnju i očekujemo pozitivan odgovor. Očekujemo da, ako sve bude išlo planiranom dinamikom, u novembru krenuti sa značajnijim koracima što se tiče gradnje Juga. Radili smo i na marketing projektu Plavi štit, koji je realiziran zahvaljujući članovima Skupštine. Željo je najpopularniji klub u BiH i ima veliki potencijal. Planiramo do kraja godine da kroz taj projekat ostvarimo značajna sredstva što se tiče prihoda”, rekla je Uzunović.

Dobili smo urbanističku saglasnost za prostore u istočnoj tribini i generalno rad na vanjskom izgledu nje. Ubrzo ćemo krenuti u prikupljanje dokumentacije za ishodovanje građevinske dozvole i plan je do kraja godine istu predati. Prioritet je gradnja Juga, ali vjerujemo da možemo paralelno odgovoriti i izazovima što se tiče Istoka.”- kazala je.

Otvaranje novog Fan Shopa, koji će biti smješten na sjevernu tribinu.

“Otvorit ćemo i FKŽ Concept Store u saradnji s Macronom i Fan Shop ćemo preseliti na sjevernu tribinu, što je puno bolja lokacija. Narednog mjeseca krećemo s radovima na tom prostoru. Pored naše opreme, taj prostor će ponuditi i opremu našeg partnera Macrona. Pored toga je u planu i biletarnica. Svi ste bili svjedoci problema s prodajom ulaznica. S biletarnicom ćemo to otkloniti i uvesti opciju prodaje online karata”, istakla je Uzunović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *