Dodjeljene stipendije za učenike i studente u Gradačcu

Danas su na Svečanoj ceremoniji potpisani ugovori o dodjeli općinskih stipendija za učenike i studente sa područja općine Gradačac.  Služba za društvene djelatnosti i biz-u  je zaprimila 188 predmeta – zahtjeva za dodjelu općinske stipendije za školsku/akademsku 2018/19. godinu.

 

 

Prema Odluci Općinskog Vijeća Gradačac ukupan broj stipendija koje se dodjeljuju za tekuću školsku/akademsku godinu je 131 za koje je u Budžetu obezbijeđeno 98.000,00 KM.

„ U toku postupka dodjele stipendija kod kategorije VI nije bilo dovoljno prijavljenih kandidata te su ta sredstva preusmjerena na kategoriju III i IV, tako da  je odobreno ukupno 132 stipendije, a da  za realizaciju istih iznos u Budžetu ostaje nepromijenjen tj. 98.000,00 KM „ kazala je šefica odsjeka za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu Nermina H.Muhamedović.

Ovom prilikom Općinski načelnik mr.sci Edis Devišagić čestitao je učenicima i studentima na postignutim rezlultatima koji su bili opredjeljujući prilikom dodjele stipendija. Naglasio je, „ da Općina Gradačac svake godine obezbjeđuje sredstva za stipendiranje kako bi pomogla i podstaknula učenike i studente za postizanje dobrih rezultata u učenju i odabiru profesije. Mladi Gradačca su veoma vrijedni i korisni građani društva što se pokazalo u dosadašnjem razvoju općine Gradačac u svim segmentima „.

U ime stipendista prisutnima se obratio Fatmir Begović, student Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, koji se zahvalio Općini Gradačac i Općinskom načelniku koji prepoznaju i cijene rad i trud nas studenata.

Napominjemo da kandidati koji danas  nisu potpisali Ugovor o stipendiranju, mogu to učiniti u Službi za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu svakim radnim danom od 08,00: do 16,00 sati (kancelarija br. 19) do 8. marta 2019. godine. Isplata stipendija može početi tek kada svi kandidati potpišu Ugovore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *