Državni sekretar SAD-a Michael Pompeo čestitao Dan državnosti BiH i poručio…

-Želimo vam sve najbolje dok vi slavite ovaj važan dan i nadamo se daljnjem jačanju prijateljstva među našim narodima”, naveo je Pompeo u čestitci povodom Dana Državnosti Bosne i Hercegovine.

Državni sekretar, odnosno ministar vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država Michael Pompeo čestitao je građanima Bosne i Hercegovine 25. novembar – Dan državnosti.

“U ime američkog naroda i vlade SAD-a šaljem narodu Bosne i Hercegovine najveće čestitke povodom proslave Dana državnosti. SAD su predane jakom partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom, podržavajući njen suverenitet i teritorijalni integritet”, napisao je Pompeo u čestitci.

On je dodao kako će Amerika sarađivati sa novim vlastima Bosne i Hercegovine, jednom kada se ona oformi kako bi se nastavio proces reformi neophodnih da BiH ostvari svoje aspiracije ka zapadnim integracijama.

“Želimo vam sve najbolje u slavlju ovog važnog datuma i radujem se jačanju prijateljstva između dvije nacije”, zaključuje se u čestitci.

Ranije danas čestitku građanima su uputili iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

“Sretan Dan državnosti BiH! Sjedinjene Američke Države posvećene su čvrstom prijateljstvu i partnerstvu sa Bosnom i Hercegovinom i njenim građanima, pružanju podrške njenom suverenetitetu i teritorijalnom integritetu i radujemo se jačanju odnosa naše dviju država u godinama koje dolaze”, navode iz Ambasade SAD.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *