IzdvojenoSvijet

Erdogan: Koliko god ima bolesnih elemenata Zapad pokušava da ih izveze u islamski svijet

Erdogan je kazao da su terorističke organizacije poput ISIS, El-Kaide, Boko Harama, PKK/PYD/YPG, FETO-a cijelu regiju pretvorile u jedno veliko krvavo jezero.

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan je islamski svijet upozorio da bude oprezan naspram prljavih scenarija koji su usmjereni uništenju Islamske zajednice.

Erdogan je održao govor na 33. sastanku Stalnog komiteta ekonomske i trgovinske saradnje (ISEDAK) Organizacije ekonomske saradnje (IOC).

Erdogan je kazao da će se na sastanku, pored ekonomskih, socijalnih i trgovinskih pitanja, diskutovati i o stanju u kojem se trenutno nalazi islamski svijet.

Istakavši da islamski svijet u posljednje vrijeme prolazi kroz jako težak period, pun zamki i prevara, Erdogan je kazao:

¨Koliko god ima bolesnih elemenata Zapad pokušava da ih izveze u islamski svijet i sebi obezbjedi sigurnu budućnost. Provodi se prljavi scenarij koji za cilj ima da naškodi zajednici, jedinstvu i prije svega budućnosti islamskog svijeta¨.

Erdogan je kazao da su terorističke organizacije poput ISIS, El-Kaide, Boko Harama, PKK/PYD/YPG, FETO-a cijelu regiju pretvorile u jedno veliko krvavo jezero.

Rekavši da je Zapad svoje pravo lice pokazao stavom kojeg zauzima naspram strahota u Siriji i Arakanu, Erdogan je dodao:

¨Ko je zaista dobitnik naspram stotina milijardi dolara koje islamske države daju za oružje Zapadu? Kome ide u prilog to što braću, koja pet puta dnevno se okreću istoj kibli, preko njihovog različitog porijekla i ideoloških razlika, pokušavaju napraviti neprijateljima? Kome ide u prilog rascjepljenje naših država) Odgovori na ova pitanja stvorit će kod nas novu perspektivu i novi pristup ovim zbivanjima. Kada uspijemo u ovome, uspjet ćemo se i približiti jedni drugima¨.

One thought on “Erdogan: Koliko god ima bolesnih elemenata Zapad pokušava da ih izveze u islamski svijet

Comments are closed.