Erdogan: U Sarajevu se osjećam kao kod kuće, BiH ima posebno mjesto u našim srcima

Završen je zajednički sastanak članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa Recepom Tayyipom Erdoganom te sastanak delegacija dvije zemlje nakon čega se medijima obratio turski predsjednik.”Drago mi je što sam ponovo došao u Sarajevo, osjećam se ovdje kao kod kuće. BiH ima posebno mjesto u srcima naših ljudi. Zahvaljujem na porukama solidarnosti bh. građana zbog poplava s kojima smo se suočili”, rekao je Erdogan na početku obraćanja.

Kazao je da su teme razgovora dvije delegacije bili odnosi u regionu te da su se sudionici sastanka složili da bi trebalo ubrzati neke stvari.

“Razmijenili smo mišljenja o dešavanju na Balkanu i složili se da bi trebalo ubrzati ekonomski razvoj”, rekao je.

Kazao je da Turska i BiH imaju cilj da povećaju ekonomsku razmjenu na milijardu eura i da je to veoma bitan cilj, a o čemu je govorio i predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić.

“Potvrdili smo našu podršku BiH u NATO te da je suverenitet BiH bitan. Nastavit ćemo raditi na očuvanju regionalne stabilnosti”, rekao je Erdogan.

Erdogan se zahvalio na gostoprimstvu i kazao da je učestalost sastanaka dvije zemlje “dokaz konkretnih vrijednosti naših odnosa”.

8 thoughts on “Erdogan: U Sarajevu se osjećam kao kod kuće, BiH ima posebno mjesto u našim srcima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *