Komšić: Erdogan se do sada “pokazao kao veliki prijatelj BiH”

Nakon sastanka članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, medijima se obratio predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić.

On je na početku obraćanja rekao da se Erdogan do sada “pokazao kao veliki prijatelj BiH”.

Naveo je da su sa turskim predsjednikom imali vrlo korisne razgovore te da su razgovarali o infrastrukturnim projektima, investicijama, unutrašnjopolitičkim pitanjima i globalnim temama.

“Ukratko, potencirao bih neke stvari. Dogovor je da sljedeći trilateralni sastanak (BiH-Srbija-Turska) bude održan u BiH. To je nastavak jednog cijelog ciklusa takve vrste sastanka koji se pokazao korisnim i u smislu stabilizacije naših zemalja, ali i regije. To je bitno prvenstveno zbog velikih insfrastrukturnih projekata koji ne idu tako brzim tempom kao što smo očekivali, ali se ipak stvari odvijaju na način da se vidi neki pomak”, rekao je Komšić.

Naglasio je da su sa turskom delegacijom razovarali o šansi da trgovinska razmjena konačno dostigne jednu milijardu eura.

“Bilo je razgovora i o unutrašnjopolitičkoj situaciji i stanju u BiH, ali ne bih želio govoriti ko je šta rekao”, zaključio je Komšić.

5 thoughts on “Komšić: Erdogan se do sada “pokazao kao veliki prijatelj BiH”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *