Gradačcu oko milion maraka

Vlada TK dala je saglasnost na Program ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u ovoj godini. Riječ je o ukupnom iznosu od 10 i po miliona KM za koje će se nastojati da se ravnomjerno rasporede u cijelom TK. Za projekte planirane ovim Programom gradovi, odnosno općine su dužni provesti proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača radova u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine i realizirati projekat na način i u roku predviđenim projektnim zadatkom. Realizacija projekata biće omogućena samo za projekte za koje najkasnije do 25. decembra bude dostavljena kompletna dokumentacija o realizaciji projekta.

Prihod sredstava opće i posebnih vodnih naknada koji pripada Kantonu u ovoj godini, procijenjen je u iznosu od 4 miliona i 380 hiljada KM, te uz prenesena neutrošena sredstva vodnih naknada iz prošle godine godine, koja iznose preko 6 miliona maraka, omogućio ulaganje 10 i po miliona KM u oblast upravljanja vodama Programom za 2019. godinu. Vlada je dala saglasnost i na odobravanje sredstva sa stavke Sredstva rezerve Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2019. godini, za realizaciju projekata od gradskog, odnosno općinskog značaja u ukupnom iznosu od preko 2 miliona i 330 hiljada KM.

Gradačacu oko milion maraka od vodnih naknada

“Vodili smo računa o ulaganjima ovih sredstava u predhodne 4 godine, vodili smo računa o prioritetima i ravnomjernoj raspodjeli ovih sredstava! Imali smo razumijevanja da ulažemo u izgradnju kanalizacija u industrijske zone tamo gdje su Općine, Gradovi kandidovali projekte. Vodili smo računa i o sredinama koje su do sada sama finansirala odredjene projekte. Jedan primjer, Grad Tuzla prošle godine nije dobila ni marku od ovih naknada, a ovim programom za Tuzlu obezbijeđen 1 milion KM”, navodi ministar Mustafa Šakić te dodaje:

“Kada je Gradačac u pitanju obezbijedili smo 400 hiljada KM za otplatu kredita po projektu “Domažic”,  152 hiljade za rad prečistaca vode u Gradaccu, 102 hiljade za vodovod “Vrelo” Mionica, 125 hiljada vodovod Lukavac Gornji, 100 hiljada vodovod Jelovce Selo, 160 hiljada KM za kanalizaciju MZ Svirac, naselje Mejremići”

GIP/RTVTK

5 thoughts on “Gradačcu oko milion maraka

 • 30/06/2022 at 10:26 am
  Permalink

  F*ckin’ tremendous issues here. I'm very satisfied to look your article. Thank you so much and i am having a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a e-mail?

  Reply
 • 06/10/2022 at 12:52 pm
  Permalink

  Some truly interesting details you have written.Assisted me a lot, just what I was searching for : D.

  Reply
 • 09/10/2022 at 10:19 pm
  Permalink

  I am not certain the place you are getting your info, however great topic. I needs to spend a while finding out much more or figuring out more. Thank you for wonderful information I used to be on the lookout for this info for my mission.

  Reply
 • 24/11/2022 at 10:41 am
  Permalink

  Real instructive and excellent anatomical structure of content material, now that's user pleasant (:.

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *