Kišovit vikend pred nama: Zaobiđite Hercegovinu u nedjelju, vjetar i do 65 km/h

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Povremeni jači pljuskovi u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18°C.

Drugog dana vikenda u našoj zemlji oblačno vrijeme. Obilnija kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se prognozira između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara. U ovim područjima je moguća i grmljavina. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, sa jakim udarima brzine 45 do 65 km/h.

U večernjim satima lokalno udari juga mogu biti i do 80 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U Bosni slabija kiša, jači pljuskovi u Hercegovini. Padavine većinom prije podne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, sa jačim udarima brzine 40 do 50 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20.

U utorak u našoj zemlji oblačno vrijeme sa kišom. Obilnija kiša je moguća u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, sa udarima od 45 do 65 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *