Komšije napravile kuću majci Vasviji koja je ostala bez tri sina u ratu

 

Vasvija Hamzabegović je u posljednjem ratu ostala bez tri sina.

Ovih dana mještani Glodi i Kamenice priveli su radove na kući Vasvije samom kraju. Svi su zbog toga sretni, a najviše Vasvija kojoj se na ovaj način ispunila jedna od rijetkih želja koje može imati  majka koja ostane bez tri sina.

Veliki doprinos u realizaciji ovog projekta komšija majke Vasvije dalo je i Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja Podrinja, piše Zvornički.ba.

Muhamed Čikarić je u ime Udruženja o realizaciji izgradnje kuće za Vasviju Hamzabegović rekao:

“Grupa građana MZ Glodi obratila se našem udruženju za pomoć oko završetka porodične kuće Vasvije Hamzabegović, majke tri poginula sina. Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja Podrinja uspjelo je obezbijediti potrebna sredstva za radove na kući kojima je izvršna nabavka kompletne krovne konstrukcije sa crijepom, kompletan elektro materijal za kuću i sav materijal za vodoinstalaciju. Također je obezbijeđena određena količina industrijskog lijepka koji će biti korišten za lijepljenje stiropora kojim se namjerava obložiti dio unutrašnjih zidova. Potrebna sredstva su obezbijeđena putem zahtjeva prema Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, kao i Fondaciji za pomoć stambenog rješavanja boračkih kategorija ARBIH. Izvršena je također nabavka iz istih sredstava svih unutrašnjih vrata obzirom da su već ranije obezbijeđeni prozori, a koje su donirali naši Podrinjci koji se bave izradom plastične stolarije”, rekao je Čikarić o doprinosu Udruženja kojim rukovodi.

Svi radovi na kući, ostatak neophodnog materijala potrebnog za izradu kuće obezbijedili su mještani mjesne zajednice Glodi i susjednih mjesta u Kamenici i njenoj regiji.

zvornicki.ba

One thought on “Komšije napravile kuću majci Vasviji koja je ostala bez tri sina u ratu

  • 22/05/2022 at 9:38 am
    Permalink

    It’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *