Nakon glasanja u Kongresu,Tramp ogorčen: Ovo je napad na Ameriku

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) “rigao” je vatru na Demokratsku partiju nakon što je Kongres izglasao njegov opoziv.

Podsjećamo, 230 zastupnika glasalo je za opoziv – demokrati su glasali s 229 glasova za, a pridružio im se jedan nezavisni zastupnik. Nijedan republikanac nije glasao za opoziv Trampa. 197 zastupnika glasalo je protiv opoziva – svi republikanci, zajedno s još dvoje demokrata.

– Dok se borimo da stvorimo još radnih mjesta u Mičigenu, radikalna ljevica u Kongresu je ispunjena mržnjom, bijesom i zavisti. Ti ljudi su ludi – napisao je Tramp u samo jednoj od nekoliko poruka na Twitteru.

Optužio je demokrate da žele da preokrenu ishod izbora iz 2016. godine kada je on (ne)očekivano pobijedio.

“Možete li vjerovati da će me radikalna ljevica i demokrati koji ne rade ništa opozvati, a nisam napravio ništa. Užasna stvar – napisao je u jednom tvitu i nastavio:

“Takve užasne laži radikalne ljevice i demokrata koji ne rade ništa. Ovo je napad na Ameriku i napad na Republikansku stranku!!!! – napisao je u ponovo na Twitteru.

Ono što je posebno važno naglasiti da odluka Kongresa ne znači da je Tramp smijenjen s dužnosti predsjednika SAD. O njegovoj smjeni odlučivat će Senat, no protiv Trampa je sada službeno pokrenut opoziv (eng. impeachment). Ovo je treći put u historiji da je Kongres izglasao opoziv predsjednika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *