Novi skandal u Srbiji: Klub istupio iz lige zbog suđenja i veličanja zločinca Ratka Mladića

Upravni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar na današnjoj hitnoj sjednici donio je jednoglasnu odluku o istupanju kluba iz daljeg takmičenja Prve lige Srbije.

Kako su naveli, javlja Anadolija, jučerašnja utakmica u Dobanovcima protiv Budućnosti koja je završila rezultatom 1:1, je kap koja je prelila čašu.

– Ne želimo više da učestvujemo u potpuno neregularnom takmičenju, u kojem se unaprijed znaju pobjednici i u kojem sudije, po direktivama određenih ljudi i klubova odlučuju ishode mečeva. Jučerašnja utakmica u Dobanovcima je kap koja je prelila čašu. Malo je reći da je suđenje na meču u Dobanovcima bilo katastrofalno. Domaćin je bio bolji od naše ekipe, ali je sigurno da ne bi došli do bodova da nije bilo pomoći sudija, za koje smo dobili informacije, od naših prijatelja, da dolaze po zadatku i da je utakmica unaprijed završena. Sa druge strane sudija Maksimović oglušio se dok se skandiralo ratnom zločincu Ratku Mladiću, vjerovatno zbog toga što na to niko ne reaguje ni kad mu se skandira na drugim stadionima – objavio je klub na svojoj Facebook stranici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *