Od aprila se uvodi aviolinija Banja Luka – Moskva

Prema riječima ministra saobraćaja i veza RS-a Neđe Trninića, u planu je proširenje piste na banjalučkom aerodromu i preuređenje prijemne zgrade i svih pratećih sadržaja na aerodromu.

 

Trninić je rekao da Ministarstvo saobraćaja i veza i uprava banjalučkog aerodroma vode pregovore sa jednom privatnom kompanijom iz Rusije o uvođenju ove aviolinije.

– Imamo konkretan prijedlog ugovora na stolu. Ako sve bude išlo planiranim tokom, a očekujemo da hoće, već od aprila ćemo imati letove za Moskvu iz Banjaluke. U planu su tri leta sedmično. Radimo na ovom poslu veoma aktivno i na dobrom smo putu da ga realizujemo, rekao je Trninić za Večernje novosti, prenijela je Srna.

On je podsjetio da je dogovoreno pokretanje linije Banjaluka-Berlin i dodao da u ovoj godini očekuju dogovor i u vezi sa uvođenjem leta za Grčku.

– Za jesen spremamo veliko iznenađenje, ali neka zasad to ostane tajna, naglasio je Trninić.

Prema njegovim riječima, u planu je proširenje piste na banjalučkom aerodromu i preuređenje prijemne zgrade i svih pratećih sadržaja na aerodromu.

– Otvarajući tri linije u saradnji sa kompanijom Rajaner i dogovaranjem četvrte ka Berlinu, prošle godine smo napravili izuzetne pomake u aviosaobraćaju u Srpskoj. Promijenili smo pristup i to nam se vraća rekordnim brojem putnika. Nećemo se zaustaviti i idemo dalje, kaže Trninić.

11 thoughts on “Od aprila se uvodi aviolinija Banja Luka – Moskva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *