STIŽE 30 CENTIMETARA NOVOG SNIJEGA, PADAĆE I U HERCEGOVINI

Danas se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme sa snijegom na istoku, sjeveroistoku Hercegovine i u Bosni

U ostatku Hercegovine kiša. Intenzivnije padavine na sjeveri i istoku Hercegovine, kao i ponegdje na jugozapadu i zapadu Bosne. U ostatku zemlje padavne slabog do umjerenog intenziteta. Visina novog snježnog pokrivača uglavnom od 10 do 25 cm. Jutarnje temperature od -5 do 8, a dnevne od -3 do 9 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, a na zapadu i sjeverozapadu Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom. Tokom dana djelimično razvedravanje u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od -5 do 8, a dnevne od -1 do 10 °C.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. U većem dijelu Bosne se očekuje snijeg. Padavine slabog do umjerenog intenziteta. Jutarnje temperature od -7 do 6, a dnevne od -2 do 10 °C.

U petak pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuje snijeg, a u Hercegovini povremeno slaba kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 5 do 15, lokalno do 20 cm. Jutarnje temperature od -6 do 6, a dnevne od -4 do 8 °C.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *