Održana 15. sjednica Privrednog savjeta

Gradonačelnik mr.sc Edis Dervišagić  sa pomoćnicima i privrednicima grada Gradačac  održao je  18.03.2020. g. u  14.oo sati  15. Sjednicu Privrednog savjeta  kojoj su pojedini  članovi Savjeta prisustvovali  putem video linka.

Na  sjednici  se između ostalog, najviše pažnje posvetilo novonastaloj situaciji – pandemiji  Korona virusa (COVID-19)  njegovom  uticaju  na rad i funkcionisanje i moguće ekonomske posljedice na privredu grada Gradačac.

Gradonačelnik je upoznao Privredni savjet sa odlukama Kriznog štaba i planovima za naredni period.  Istakao je, da se u narednom periodu mora intenzivirati saradnja između privrednika i Gradske uprave, te je stavio na raspolaganje  sve ljudske resurse –uposlene u Gradskoj upravi, a sve u cilju prevencije, suzbijanja  i smanjenja mogućnosti  širenja virusa  i očuvanja privredne aktivnosti na području našeg grada.

Usvojena je  Inicijativa da se putem nadležne službe od viših nivoa  vlasti  traži formiranje

 „ fonda za pomoć „ privrednim subjektima u cilju efikasnijeg prevazilaženja posljedica uticaja Korona virusa na privredu.

Na sjednici  su date i preporuke privrednicima, ali i građanima našeg grada da se ozbiljno i odgovorno pridržavaju  preporuka zdravstvenih ustanova i naredbi kriznih štabova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *