“Ovo je veoma važan i jedan od najvećih projekata za područje grada Gradačca”

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Mustafa Šakić je istakao da danas potpisujemo prvi od 10 ugovora kada je u pitanju „Projekat Vodosnabdijevanja Gradačca“ koja će u narednih 9 godina biti obezbjeđen kroz Program vodnih naknada koji je usvojila Vlada TK.

Istakao je da je ovo veoma važan i jedan od najvećih projekata za područje grada Gradačac. Vlada TK je preuzela obavezu da ravnomjerno raspodjeljuje sredstva na području gradova i općina Tuzlanskog kantona što će biti i u narednom periodu.

Podsjećamo danas su u zgradi gradske uprave Gradačac potpisani ugovori o prenosu sredstava između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK i Grada Gradačac.  Ovi projekti su iz Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblasti vodoprivrede u 2019. godini za područje grada Gradačac.

Najavljeno je i potpisivanje ugovora o sufinansiranju troškova rada Postrojenja za tretman otpadnih voda u Gradačcu, između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK i JP Komunalca d.d. Gradačac, koji iznosi oko 100,000,00 KM.

10 thoughts on ““Ovo je veoma važan i jedan od najvećih projekata za područje grada Gradačca”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *