Poruke s Kovača: Trebamo ljubomorno čuvati slobodu i mir

(Patria) – Na šehidskom mezarju Kovači održana je centralna manifestacija u povodu obilježavanje Dana šehida u organizaciji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Uz visoke vojne počasti obilježava se sjećanje na one koji su svoje živote utkali u nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Nakon intoniranja himne prisutnima su se obratili zamjenik reisu-l-uleme dr. Enes ef. Ljevaković, te predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. 

„Posebno teško pada činjenica da i danas imamo šehidsku djecu koja nisu zaposlena i moja je poruka autoritetima da se konačno pomogne da se ta djeca zaposle. Također, danas je četvrt vijeka otkako je ubijena mladost Tuzle i poruka srbijanskim vlastima je da prekinu s civilizacijskom sramotom skrivajući Novaka Đukića, moraju ga isporučiti BiH”, kazao je Džaferović.

Poslije odavanja počasti delegacije su položile cvijeće na centralnom platou te su proučili Fatihu. Počast su odali i predstavnici Ministrstva odbrane, boračkih udruženja…

Nesib ef. Hadžić je poručio ne smiju biti zaboravljeni najbolji bh. sinovi, muslimani, pravoslavci i katolici i sve oni koji su bili dobri, čestiti građani i koji su dali svoj život, dijelove tijela ili su na bilo koji način doprinijeli odbrani BiH.

“Danas se sjećamo svih tih dobrih Bosanaca i Hercegovaca koji su se žrtvovali za ovo što danas imamo. Stekli smo slobodu koju ćemo pod svaku cijenu čuvati. Ne trebamo se sjećati samo na Dan šehida, nego svako jutro kad se probudimo u miru, kad se ne puca, kad nam ne ubijaju djecu, ne siluje nam djecu sestre, majke i supruge. Trebamo ljubomorno čuvati slobodu i mir”, kazao je Hadžić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *