Potpisan ugovor o sufinansiranju projekta „Vodosnabdijevanja Gradačca“

U zgradi gradske uprave Grada Gradačac potpisan je ugovor o prenosu sredstava između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK i Grada Gradačac. 

Radi se o sufinansiranju tj. refundaciji dijela troškova nastalih realizacijom projekta „Vodosnabdijevanja Gradačca” za koji su obezbjeđena sredstva u iznosu od 400.000 KM. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Gradačac Edis Dervišagić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK Mustafa Šakić uz prisustvo ministra pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona, Elvira Herčinovića.

Nažalost, građani su ostali uskrađeni za video prilog sa ovog događaja jer se novinarska ekipa koja se pola sata prije dolaska delegacije Vlade TK prijavila da će pratiti ovaj događaj, u terminu predviđenom za izjave  nije pojavila.  Grad Gradačac odbacuje sve optužbe za namjerno uskraćivanje medijskih sloboda i kao i do sada ostaje otvoren za saradnju za sve zainteresovane medije.

U proteklom periodu ugostili smo brojne TV ekipe poput FTV, BHT, HAYAT, FACE TV, PINK BH, NOVA BH, RTV TK, OTV, HTV i mnoge druge i nikada niti jedan novinar nije ostao uskraćen za dogovorenu reportažu ili izjavu. Pozivamo sve zainteresovane medije da i dalje prate i izvještavaju javnost o svim bitnim dešavanjima vezanim za rad gradske uprave.

Gradska uprava / Gradačac.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *