RADIO GRADAČAC U ETER PUSTIO HIMNU “SRPSKIH RATNIKA”, STIGLO IZVINJENJE SLUŠAOCIMA

Nakon skandaloznog propusta u programu Radio Gradačca i puštanja u eter pjesme TAMO DALEKO o srpskim ratnicima, poznatijom i kao himna srpskih ratnika, koju možete pronaći na You Tube-u uz četničke uniforme i ikonografiju, ubrzo je stiglo i izvinjenje sa našeg radija koje prenosimo u cjelosti.

Poštovani slušaoci, dragi sugrađani,
Radio Gradačac izražava duboko žaljenje i upučuje iskreno izvinjenje zbog propusta koji se desio prilikom realizacije našeg muzičkog programa kada je u eter puštena pjesma „Tamo daleko“ u izvođenju Radiše Uroševića.

Kao što je već poznato redovnim slušaocima, Radio Gradačac prilikom emitovanja muzičkih sadržaja nastoji da održi visok nivo kvaliteta svog muzičkog programa, kako u smislu tekstualnih sadržaja, tako i odabiru izvođača pjesama.
Radio Gradačac u pravilu ne emituje pjesme ili muzičke sadržaje koji bi u bilo kojem pogledu mogli povrijediti vjerska ili nacionalna osjećanja slušalaca. To je pravilo koje baštinimo već gotovo 55 godina.

Radio Gradačac je uvijek bio na strani i u funkciji građana Gradačca i lokalne zajednice, proživljavajući s vama i najteži ratni period, kada smo, u organizaciji odbrane našeg grada i Bosne i Hercegovine, bili jedan od nosilaca informativnih aktivnosti na lokalnom nivou.

Zato se još jednom iskreno izvinjavamo svima koje je uvrijedilo emitovanje gore navedene pjesme, i nadamo se i dalje vašem razumijevanju i povjerenju.

Vaš Radio Gradačac

Glavna i odgovorna urednica
Azra Okanović

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *