IzdvojenoSport

Šabić: Bilo bi dobro da i u Mostaru sačuvamo mrežu

U derbiju 14. kola Prve lige FBiH snage će u Mostaru odmjeriti Velež i Zvijezda

Velež je nanizao nekoliko dobrih rezultata i polako se budi, vraća u sami vrh i jasno poručuje da ne želi odustati od Premijer lige, dok je Zvijezda na vrhu sa 29 bodova.  Ovaj okršaj itekako je važan, a lider iz Gradačca pokušaće da ostane neporažen na jednom od težih gostovanja, čemu se nada i sam trener crveno-bijelih Nermin Šabić.

“Sigurno da su obje ekipe u dobroj formi, što se tiče rezultatskih stvari. U dobroj seriji smo i mi, a i Velež. Očeklujem da odigramo kvalitetnu utakmicu. Gdje god smo igrali dobro, ostali smo neporaženi, tako da i sutar imamo isti plan. Znamo da je Velež dobra ekipa, bili su u jednoj krizi, ali posljednji rezultati govore o njima”, kazao je Šabić za SportSport.ba.

Zanimljivo da je Zvijezda u dosadašnjem dijelu prvenstva primila samo dva gola, a iza nas je već 13 kola. “Jesmo primili dva gola, ali to je zasluga kompletne ekipe. Pokušat ćemo da odradimo najbolji posao. Bilo bi dobro da ne primimo pogodak u Mostaru. Velež ima dosta kvalitetnih pojedinaca, ali i mi imamo itekako šta da pružimo”. Da li ste mogli da zamislite ovakav scenarij prije početka prvenstva?

“Iskreno, nisam se nadao ovakvom scenariju. Mogli smo ovako nešto samo sanjati, ali pokazali smo da se mukotrpnim radom sve može. Moramo samo ostati na ovom putu”. U nekim mečevima je Zoran Kokot, najiskusniji igrač i najpoznatije ime u vjerovatno čitavoj ligi, morao da sjedi na klupi…

“Imamo dosta dobrih igrača koji možda nisu poznati i afirmirani. Kod nas igraju samo oni koji su u datom trenutku najspremniji i najpotrebniji na određenim pozicijama. Dakle, Kokot je veliki profesionalac i znao je da sebe stavi u drugi plan ako je bilo potrebe, no znamo svi kakav je igrač i koliko znači, ali svejedno je odlučio da se katkad žrtvuje za tim”, istakao je Šabić. Pratite li možda ostale mečeve u ligi? “Koliko stignem. Nije jednostavno naći informacije u Prvoj ligi FBiH, ali trudimo se da se informišemo o svim rivalima, neke utakmice gledamo uživo, neke stvari dobijamo od ljudi iz drugih gradova. Snalazimo se, kao vjerovatno i svi drugi u ovoj državi”, zaključio je Šabić na kraju.

23 thoughts on “Šabić: Bilo bi dobro da i u Mostaru sačuvamo mrežu

Comments are closed.